Over Alphabet


Stap 1: Registratie

Hier kunt u het kenteken van uw voertuig en uw contactgegevens invoeren. Daarna controleert het systeem uw kenteken. Op het moment dat uw voertuig herkend wordt, gaat u verder naar stap 2. De door u ingevulde persoonsgegevens worden door Alphabet gebruikt om na afronding van uw melding, deze per mail aan u te kunnen bevestigen.

Stap 2: Melding

Hier worden u enkele vragen gesteld die van belang zijn om een juist beeld te krijgen van de schade en de toedracht. Aansluitend wordt u geadviseerd over de mogelijk te nemen vervolgstappen. Het systeem begeleidt u hierbij door 3 velden:

Veld 1:
Hierin benoemt u de toedracht, de schadedatum en (optioneel) het tijdstip van het ontstaan van de schade.

Veld 2:
Aan de hand van een plattegrond van het voertuig kunt u hier de plaats van de schade aangeven.

Veld 3:
In dit veld kunt u aangeven of er een andere partij bij de schade betrokken is en wie het voertuig bestuurde ten tijde van het ontstaan van de schade. Afhankelijk van de eerder gegeven antwoorden worden er nog enkele aanvullende vragen gesteld.

Stap 3: Selectie Schadehersteller/Taxateur

Om de schade aan uw voertuig zo spoedig mogelijk te kunnen afwikkelen, wordt u hier gevraagd een postcode of plaats van uw keuze in te voeren, zodat het systeem een schadehersteller bij u in de buurt kan zoeken. Uit de getoonde lijst kunt u een keuze maken. De door u geselecteerde schadehersteller wordt hiermee gelijk geïnformeerd dat u contact gaat opnemen voor schadeherstel of voor het taxeren van de schade.

Bevestiging

Er wordt een overzicht getoond van de door u opgegeven antwoorden. Indien nodig kunt u de antwoorden nog wijzigen door op vorige te klikken. Zijn de gegevens juist dan kunt u de schademelding bevestigen door akkoord te geven.

Per mail wordt de melding aan u bevestigd.


***Einde schademelding***
Legal disclaimer
IKDDBZ